Creashock

Creashock

Dood i.p.v. ideeën dit jaar wat intenties

NieuwsPosted by Dirk De Boe Wed, January 29, 2014 00:23:25

Ook dit jaar hebben we onszelf heel wat nieuwjaarbeloftes toegewenst. Vele van deze intenties halen het einde van de eerste maand niet en zijn nu dus ongeveer verdampt. Echter sommige blijven vaak hardnekkig in ons hoofd rondspoken en ten gepasten tijde duiken ze weer op. Het is zoals die kikkers die de intentie hadden om in de vijver te springen en er nog altijd zitten.

In plaats van op termijn nog meer intenties bij te kweken, begraaf er dit jaar eens een paar. Denk na over alle intenties waar je al mee rondloopt en deel ze in 3 categorieën in:

In de eerste categorie zet je intenties die je absoluut wil doen en die een positieve impact hebben op je leven, je familie of je werk.

In de tweede categorie zet je alle overblijvende intenties. Schrijf elke intentie op een groot papier, trek er een dikke lijn door, roep luid dat je ze nooit gaat doen, begraaf ze voorgoed. Zorg dat deze intenties voor eeuwig en 3 dagen uit je leven verdwijnen. Er is niets mis mee om een intentie te begraven, integendeel, het helpt je focussen en het zorgt dat er in je hoofd ruimte komt voor nieuwe ideeën.

De laatste categorie - als je die nodig zou hebben - is voor intenties uit beleefdheid: ‘We moeten nog eens afspreken’ of ‘We gaan dat ooit samen eens doen’. Je weet zo al dat er nooit iets van komt, je wil het echter niet aan de andere persoon zeggen omdat het zou kunnen kwetsen. Dat blijft dus een intentie die weinig kwaad kan, althans voor jou.

Na het opruimwerk is het natuurlijk top om daarna ook de enkele overgebleven waardevolle intenties uit de eerste categorie effectief om te zetten in actie. Op die manier krijg je nog meer energie om je andere belangrijke intenties ook te gaan doen en komt je hoofd vrij voor toekomstige ideeën.

Misschien moeten we zoals de idea killers poster ook eens een poster maken waarin bepaalde intenties in het belachelijke getrokken worden ...

Groeten, Dirk