Creashock

Creashock

Boekvoorstelling EduNext - De Wattenfabriek Herzele

NieuwsPosted by Dirk De Boe Sat, January 06, 2018 18:31:55

De wereld rondom ons verandert met duizelingwekkende snelheid. Stel dat onze voorouders zouden terugkeren? Ze zouden nogal schrikken. Maar zelfs binnen één generatie gaat het enorm snel. 20 jaar geleden bestonden Google en Facebook nog niet. Ondertussen zorgt het internet samen met computers, drones, en robots elke dag voor nieuwe ontwikkelingen. Gaan de beroepen waar onze kinderen voor studeren in de toekomst nog wel bestaan? Heeft het nog zin om vrachtwagenchauffeur, dokter of boekhouder te worden? En volgens experten staan we nog maar aan het begin van deze omwenteling.

Het klassieke onderwijs biedt geen antwoord op dergelijke uitdagingen. Waarom niet? Omdat onze jongeren er te weinig hun vaardigheden ontwikkelen. Omdat ze te weinig betrokken worden bij hun leerproces. Omdat ze - na jaren passief op de schoolbanken te zitten - hun motivatie kunnen kwijtraken. We kunnen dus niet anders dan het onderwijs in onze scholen anders in te richten. Daarover gaat EduNext, het nieuwe boek van Dirk De Boe, innovatie-expert en onderwijsvernieuwer.

Dirk beschrijft daarin hoe we de leerling in het middelpunt van zijn leerproces kunnen zetten zodat hij zich eigenaar voelt van zijn leren, gemotiveerd is en goesting krijgt om levenslang te leren. En daar zijn al heel wat scholen mee bezig, ook in onze regio.

Dirk zal tijdens deze interactieve en inspirerende lezing vertellen hoe we het onderwijs kunnen transformeren. En dat we daarbij iedereen nodig hebben. Directeuren die de wind van verandering door hun school laten blazen. Leraren die naast les geven ook leerlingen coachen en hun talenten helpen ontwikkelen. Ouders die actief betrokken zijn bij het onderwijs van hun kinderen. Bedrijven en verenigingen die een tandem vormen met de school. En niet in het minst onze jongeren die actief op zoek gaan naar hun levens- en loopbaankompas.

Bezorgd om het huidige onderwijs? Benieuwd naar de toekomst? Hartelijk welkom op deze unieke avond. De bib Herzele zorgt voor een afsluitend drankje.

Plaats: De Wattenfabriek, Herzele, Solleveld, 35 - 9550 Herzele - 053/737 444

Datum: Donderdag 8 februari om 19.30 uur / Inkom: 5 Euro (voor de drankjes)

Inschrijven is nodig en kan via dit formulier:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNGY2au3jLIsUzH-2cenMxxB2bn6uEswkW9IhjHFAEx176pw/viewform